Toelichting op de berekening voor doorstromers


Indicatie
De berekening geeft je een indicatie. We houden alleen rekening met het inkomen dat je invult. Maar er zijn veel factoren die een rol spelen: is je inkomen uit vaste loondienst, tijdelijk of via een uitzendbureau, ben je ondernemer, heb je een uitkering of ben je gepensioneerd, breng je spaargeld in, heb je andere leningen of kredieten, betaal of ontvang je partneralimentatie, kom je voor een starterslening in aanmerking.

Ben je doorstromer dan is deze berekening niet passend voor jouw situatie. Er dient in bijna alle gevallen een maatwerkberekening gemaakt te worden. Dit i.v.m. hypotheekverleden en beperking renteaftrek.

Bij het meenemen van uw hypotheek heb je ook te maken met een andere restant duur van je hypotheek dan 30 jaar! Een ander voorbeeld is overgangsrecht, kun je gebruik maken van overgangsrecht, is er overwaarde? Wil je precies weten wat je kunt lenen, neem dan contact met ons op.

Gepensioneerd
Ben je gepensioneerd? Dan kun je vaak veel méér lenen dan de rekentool aangeeft door een seniorentoets. Maar dat geldt dan weer alleen in bepaalde gevallen. Er dient bijvoorbeeld wel goedkoper wonen van toepassing te zijn. En de rente moet dan vaak 20 jaar vaststaan, wat ook niet altijd gewenst is.

Hypotheekvorm
Er bestaan verschillende hypotheekvormen. De meest populaire is de annuïteitenhypotheek. Deze vormt het uitgangspunt in onze berekening. Een andere veel voorkomende vorm is de aflosvrijehypotheek.

Wel of geen NHG
Of je wel of niet in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is wettelijk bepaald. Dit heeft onder andere te maken met de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning. Zonder NHG kan het zijn dat je een hogere rente betaalt.

Rentevaste periode
In deze rekentool is uitgegaan van een rente 10 jaar vast. Bij andere rentelooptijden kan het zijn dat je minder kunt lenen.  

Rechten
Je kunt aan deze berekening geen rechten ontlenen. Er is sprake van oriëntatie geen advies. 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

VersGil Financiële diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie